Tips & tricks:

MEER GELUK ERVAREN?

Wie is er niet op zoek naar geluk? Met deze wetenschappelijk bewezen manieren kun jij je welzijn verbeteren en meer geluk in je leven ervaren. Integreer deze tips in je dagelijks leven en routine en ervaar het verschil. Ben jij bereid om aan de slag te gaan?

LEES MEER

Smile!

Heb je een slechte dag? Probeer te (glim)lachen! Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer jij jezelf aan het lachen maakt, je je daadwerkelijk gelukkiger voelt. Lachen kan je stemming stimuleren. Een van de meest eenvoudige manieren om in je dagelijkse routine te integreren. Dus de volgende keer dat je in een verschrikkelijke stemming bent, onthoud dat je die frons omdraait!

Hardwire je brein

In je hersenen zijn een aantal neuronen die elkaar ‘aansteken’ in de ervaring van geluk. Als je dat begrijpt, kun je jouw brein stimuleren om die neuronen te gebruiken. Een voorbeeld: wanneer je iets positiefs ervaart of mee maakt, probeer dan eens 20 seconden te pauzeren. Waardeer het moment waar je in zit en geniet. Het klinkt vrij logisch, misschien zelfs wat zweverig, maar op den duur zal het helpen om structureel vaker aan geluk te denken en je zo te voelen.

Denk jezelf gelukkig

Mensen die actief proberen hun geluk te vinden, voelen zich ook vaak gelukkiger. Dus als je gelukkiger wilt worden moet je op zijn minst proberen aan geluk te dénken en daar bewust mee bezig te zijn. Zo zie je vaak geluk in kleine dingen.

Wees dankbaar

Ben je iemand die vaak zijn zegeningen telt? Als dat zo is, ben je waarschijnlijk ook blij met je leven. Dankbaar zijn voor de mensen en dingen in je leven kan echt wonderen doen voor je geluk. Dus de volgende keer dat je je down voelt, probeer aan dingen in je leven te denken waar je dankbaar voor bent. Je zou je er gelukkiger door moeten voelen!

Zet bloemen in je huis

Een eenvoudige manier om je sfeer te verbeteren, is om bloemen in je huis te plaatsen. Een van de makkelijkste tips, die zelfs wetenschappelijk is bewezen. De stemmingen van de mensen waren beter als ze bloemen in hun huis hadden. Dus als je een beetje lichter en gelukkiger wilt voelen in je dag, zorg dan voor een mooie bos bloemen. En heren, dames worden nóg gelukkiger als ze ze krijgen!

Wees onbaatzuchtig

In een wereld vol ego is het goed om eens onbaatzuchtig te zijn. Er zijn tal van manieren waarop dit in je dagelijks leven kunt doen. Denk aan vrijwilligerswerk voor een stichting of goed doel waar jij in gelooft. Of misschien betekent dit dat je een goede daad verricht voor je collega? In de zoektocht naar geluk, is het belangrijk dat we zo nu en dan anderen helpen zonder daar iets voor terug te verwachten.

Ga voor een positieve mindset

Het ontwikkelen van een positieve mentaliteit is iets dat eventjes kan duren, maar het is de moeite waard. Probeer elke dag je gedachten te trainen om dingen in een positief licht te zien. Als je zelf een ervaring op een negatieve manier invult, herinner je jezelf eraan dat je meer positieve emoties en geluk in je leven wilt ervaren. Spendeer je tijd niet door op de slechte dingen van die dag te focussen. Probeer altijd naar het goede te zoeken. Probeer dit zo vaak mogelijk te doen, want het kan je leven op zoveel manieren transformeren.

Breng tijd met vrienden door

Dit zal je bekend in de oren klinken, maar tijd doorbrengen met vrienden maakt je gelukkiger. Er zijn tal van wetenschappelijke redenen waarom vriendschap leidt tot meer geluk. Maar jij voelt het zelf waarschijnlijk ook wanneer je bij je vrienden bent. Mensen die je energie geven, ondersteunen en ook troosten wanneer je moeilijke tijden in je leven hebt. Geweldige vrienden zoals dit helpen je om gelukkiger te voelen.

Gebruik je geld om ervaring te kopen

Ja, geluk is te koop! Alleen als je het aan de juiste dingen uitgeeft. Huidig onderzoek laat zien dat ervaringen je langer het gevoel van geluk geven dan materieel bezit. Dus spendeer je geld om leuke dingen te gaan doen (met vrienden!) in plaats van spullen te kopen. Ga naar concerten of koop een vliegticket om een nieuwe stad te gaan ontdekken. Het lijken spullen, maar in feite levert het je fantastische ervaringen op.

Beperk social media

Ten slotte, als u gelukkiger wilt voelen, beperk dan je social mediagebruik. Er zijn tal van studies gedaan die aantonen dat het gebruik van sociale media de gevoelens van welzijn van mensen in hun leven verminderde. Op sociale media is het zo makkelijk om jezelf te vergelijken met anderen wat ertoe leidt dat jij je slecht over jezelf en jouw leven voelt. Bij een ander lijkt het altijd mooier en leuker. Laat dat niet gebeuren! Neem de controle over de hoeveelheid tijd die jij op sociale media spendeert als je meer geluk in uw leven wilt ervaren.

Video
Contact

Send