Column Lieke Borsten

TROTS OP ONZE CLUB

Ah…de werkvloer. Die ondoordringbare, exotische jungle van menselijkheid waarin bazen onbegrijpelijke taal uitkramen, de innovaties je om de oren vliegen, gasten lang niet elke dag zo fijn zijn en je je collega’s soms wel achter het behang kan plakken.

Allemaal best herkenbaar, hoor. Of je nu op kantoor werkt, in de keuken of op een event staat. Frustraties zijn ons niet vreemd bij het altijd hectische Hutten. Toch voel ik voornamelijk wat voor trotse club mensen wij zijn. Elke dag lees ik op de tijdlijn van Mijn Hutten, ons sociale intranet, de lieve en trotse berichten van mijn collega samenwerkers, die ik eerlijk gezegd niet eens ken! Maar dankzij Mijn Hutten steeds een beetje beter. Ik lees hoeveel samenwerkers van kantoor met vrienden en familie vrijwilliger zijn geweest tijdens Hutten festivals als Lowlands, North Sea Jazz of Theaterfestival Boulevard. Te gek dat Hutten zo in de harten zit om achter dat bureau uit te komen en hamburgers te gaan flippen. Maar ook wat voor impact het overlijden van een dierbare collega heeft gehad op ons allemaal. Wat een heftig moment maar met zoveel aandacht. Erg ontroerend. Het brengt ons samen, we delen lief maar ook leed. Hutten is namelijk meer dan werk. Dít is precies waar we voor gaan. Van betekenis zijn voor jou en jou familie. In goede en slechte tijden.

Hoewel Mijn Hutten geen fysieke werkvloer is, heeft het wel dezelfde kenmerken. Een digitaal hoofdkantoor voor iedereen. Daar zijn we allemaal directe collega’s van elkaar. De lijnen worden korter en het brengt ons dichter bij elkaar. En tussen 1800 samenwerkers die op meer dan 180 locaties werken, zijn nog behoorlijk wat verbanden te leggen. Naast het serieuze karakter van het platform om wordt ons sociaal intranet ook gebruikt om onderling grappen te maken, te complimenteren, te vragen, te informeren, te excuseren, te delen en te inspireren. En hoewel de technologie dit allemaal mogelijk maakt, zijn het de samenwerkers zelf die voor de echte verbinding zorgen. Dat is de weg naar een gezonde community. Zelfs als Community Manager van de organisatie merk ik dat ik steeds minder hard aan de zogenaamde ‘cultuur-kar’ hoef te trekken. De initiatieven komen inmiddels van de samenwerkers zelf. Ze bedenken leuke activiteiten en helpen elkaar. We zien nu al dat ze met meer energie bezig zijn met elkaar en hun werk. Ze halen het beste uit zichzelf en uit de organisatie. We zijn in de zogenaamde ‘un-locking’-fase beland. Ik ben dan ook super trots om mijn steentje te mogen bijdragen aan het platform dat hieraan bijdraagt.

Lieke Borsten
Community manager | Interne communicatie specialist Hutten

Meer weten over ons sociale intranet? Weten hoe community software voor jouw organisatie meer betrokkenheid kan bieden? Neem gerust contact op.

Video
Contact

Send