Het Antoni van Leeuwenhoek en Hutten ontwikkelen samen restaurantwaardige gerechten voor patiënten met dysfagie. Gerechten die (ex-)patiënten en mantelzorgers thuis zelf eenvoudig kunnen bereiden. Daardoor kunnen patiënten met kauw- en slikproblemen weer genieten van wat ooit vanzelfsprekend was.
Daarmee loopt het Antoni van Leeuwenhoek voorop om hoofd-hals-patiënten smakelijker en aantoonbaar beter te laten eten.
Daan Duives, executive chef Hutten Care & Cure, presenteerde in de ontwikkelkeuken in Veghel de bijzondere gerechten in aangepaste consistentie aan de afdeling logopedie van het Antoni van Leeuwenhoek. Tijdens deze sessie is een definitieve selectie gemaakt, feedback gegeven op tekst, beeld, smaak en natuurlijk consistentie!
Alle recepten worden gebundeld in een kookboek dat in december beschikbaar komt. Op de foto’s zie je alvast de eerste sneak preview!
Het volledige artikel over deze bijzondere samenwerking lees je hier.