NIEUW BIJ HUTTEN:
DE WERKSPOOR-
KATHEDRAAL IN UTRECHT

 

Herkennen jullie deze locatie nog van een zeker Hutten feestje? De Werkspoorkathedraal in Utrecht is vanaf 1 mei Huttens nieuwste eventlocatie! Door de omvang en unieke uitstraling is het dé plek voor uiteenlopende events en activiteiten. Van een zakelijk congres tot een foodfestival en van beurs tot operaproductie; de mogelijkheden zijn oneindig!

 

Lees meer

HISTORISCHE FABRIEKSHAL
De Werkspoorkathedraal is een historische fabriekshal gebouwd in 1960. De hal heette vroeger de Apparatenhal en was eigendom van Koninklijke Nederlandsche Fabriek van Werktuigen en Spoorwegmaterieel – kortweg ‘Werkspoor’ genoemd. Deze Amsterdamse machinefabriek werd opgericht in 1828 en produceerde motoren, stoommachines en rollend materieel. In de imposante Apparatenhal van 20 tot 30 meter hoogte werden jarenlang grote staalconstructies gemaakt. De Werkspoorfabriek sloot in de jaren ’80 haar deuren. Hiermee eindigde een roemrucht stuk industriële geschiedenis van Utrecht en verdwenen ook veel van de voormalige fabriekshallen uit het gebied. De Apparatenhal bleef echter gespaard van de slopershamer en in 2015 startte de renovatie naar de huidige Werkspoorkathedraal. De oorspronkelijke inrichting is daarbij intact gebleven en met respect voor de historie aangepast aan de eisen van deze tijd.

VAN INDUSTRIETERREIN TOT GEBIED VOL VERBINDING
Vandaag de dag is het dé plek in Utrecht om te werken, leren en ontspannen. Zo bieden de Studio’s en Ateliers in het pand ruimte voor innovatieve ondernemers in de creatieve sector. In de Apparatenhal en Wasruimte verzorgt een team van zes enthousiaste medewerkers uiteenlopende events en activiteiten. Juliëtte Nieuwstraten, commercieel verantwoordelijk voor de Werkspoorkathedraal: “Wij organiseren zakelijke events en hebben een eigen programmering. Zo hebben we bijvoorbeeld één keer in de twee jaar een hele maand Holland Opera in huis met een mooie productie. Verder hebben we een eigen festival, Werkspoor Festival en een eigen nachtclub. Op deze manier blijven we, naast de besloten evenementen, ook toegankelijk voor de stad. Onze events zijn vaak omvangrijk en heel divers: naast congressen en jubileumfeesten zijn we ook voor steeds meer partijen de vaste beurslocatie. Van bouwbeurs tot zwangerschapsbeurs.”

“Het is leuk ook om te zien wat het met het gebied doet. Het Werkspoor Kwartier was ooit een industrieterrein met weinig verbinding met Utrecht. Inmiddels is het, mede dankzij de Werkspoorkathedraal maar ook zeker door andere leuke initiatiefnemers in het gebied, een bruisend Kwartier waar je terecht kunt voor een verse dosis kunst, cultuur, mooie programmering en lekker eten. Ben je een keertje in de buurt? Ga dan zeker een keertje op verkenning in het gebied!”

Vanaf 1 mei wordt Hutten verantwoordelijk voor de exploitatie van de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Na een maandenlange voorbereiding kunnen we eindelijk van start! Velen van jullie hebben deze bijzondere locatie al leren kennen tijdens ons mooie feest op 6 januari jl. Met deze stap, verwelkomen wij een heel leuk en talentvol team binnen Hutten! Het team heeft al mooie evenementen mogen verzorgen in de Werkspoorkathedraal en kijken er naar uit om dit de komende jaren verder te ontwikkelen!

Maak kennis met het WSK team!

“WE HEBBEN ER EEN PRACHTIGE NIEUWE LOCATIE BIJ DIE HEEL CENTRAAL GELEGEN IS.
WE KIJKEN ERNAAR UIT OM DE KOMENDE TIJD MET HET TEAM VEEL MOOIE EVENTS NEER TE ZETTEN.”

Gijsbert Bos, Directeur Hutten Meetings & Events

Video
Contact

Send