UIT DE KEUKEN
VAN HUTTEN

LEES HIER OVER MOOIE ONDERZOEKEN DIE DE AFGELOPEN TIJD UITGEVOERD ZIJN BIJ HUTTEN!

Lees meer

Zijn dit gerechtjes uit een restaurant? Nee, het zijn de tussendoortjes die patiënten in het Antoni van Leeuwenhoek geserveerd kregen!

Stagiaire Maartje Heijmans
doet onderzoek naar de voedselinname van kankerpatiënten in het Antoni van Leeuwenhoek met een focus op energie, eiwit en vezelinname. Uit de nulmeting in maart bleek dat de gemiddelde patiënt in het Antoni van Leeuwenhoek op een dag onvoldoende calorieën, eiwitten en vezels binnenkrijgt.

Tijdens de éénmeting in april zijn daarom in de middag deze tussendoortjes geserveerd in plaats van de gebruikelijke bouillon. Ook zijn er kleine aanpassingen doorgevoerd in het assortiment.

Zo konden patiënten ’s avonds een eiwitreep kiezen als snack. Tot slot, zijn voedingsassistenten geïnformeerd om de betere keuzes actiever aan te bieden aan patiënten.

Een tussendoortje in plaats van bouillon, bleek een goede zet. Vooral de zoete opties waren in trek! Toch wijzen de dagtotalen er nog niet op dat patiënten tijdens de éénmeting significant meer energie, eiwit en vezels hebben binnengekregen dan tijdens de nulmeting. Waar dit ‘m in zit wordt nog onderzocht. Alle bevindingen van het onderzoek worden op een later moment gedeeld en teruggekoppeld aan het Antoni van Leeuwenhoek. Hopelijk kan Hutten zo met voeding bijdragen aan herstel!

Klik voor nóg een bijzonder onderzoek!

BROOD MET NEDERLANDS GRAAN, HET IS GELUKT! DANKZIJ DE STUDENTEN VAN DE HAS GREEN ACADEMY
De afgelopen twintig weken liepen Feline Dobbelsteen, Stan Hellemons, Manuel Cornejo Córdova en Florien Meijer vanuit de HAS Green Academy stage bij Hutten.

Ze onderzochten of het mogelijk is een brood met graan van Nederlandse herkomst te produceren dat voldoet aan de wensen van onze divisie Business Horeca. Ze verdiepten zich in de samenstelling, grondstoffenketen en herkomst van granen voor productie van dagvers brood.

Vooraf was de sector sceptisch of dit met de kwaliteit granen uit Nederland wel mogelijk was. Goed nieuws: het kan!

Na 10 weken met productierondes en testsessies hebben ze naast een basisbrood ook 3 mooie en vooral heel lekkere broden ontwikkeld voor Hutten met onder andere peulvruchten en zaden.

Vanuit dit project kan onze bakker Vermeulen het recept finetunen en in productie nemen voor onze locaties. De studenten hebben naast de producten ook een conceptboek opgeleverd en tafelflyers waarin het onderscheidend vermogen uitgelegd wordt aan de gast.

De studenten hebben echt een geweldig resultaat bereikt en we wensen hen dan ook veel succes met het vervolg van hun loopbaan. Voor ons was het weer een geslaagde samenwerking met de HAS Green Academy. We kijken uit naar de volgende!

Video
Contact

Send