LEES HIER DE RESULTATEN VAN HET BLG-ONDERZOEK!

 

Afgelopen september/oktober hebben jullie allemaal een mailtje gehad met het verzoek om het BLG-onderzoek in te vullen. 773 samenwerkers (35% van de organisatie) hebben hier gehoor aan gegeven, de belangrijkste resultaten lees je hier! 

Het Beste, Leukste, Gelukkigste-onderzoek is dé manier om jouw stem te laten horen binnen de organisatie. Hoe staat het met jouw BLG-gevoel? Wat vind je van het aanbod van onze 6 geluksdomeinen, en wat kan Hutten doen om die te verbeteren en jouw werkgeluk te verhogen? Participanten beantwoorden deze vragen én meer, en hier komt een algemeen “BLG-cijfer” uit. Hutten beoordeelt de resultaten, en gaat aan de slag met de gegeven feedback, om dit cijfer te verhogen!

Hier aan de linkerkant kan je zien dat het gemiddelde BLG-cijfer van de hele organisatie op dit moment een 7,1 is. In Q2 van 2023 (onze vorige meting) was dit gemiddelde cijfer een 7,4. We hebben dus te maken met een daling. Per divisie zien we hier ook weer een verschil in zitten, onze samenwerkers op het Service Kantoor scoren het hoogste met een 7,4, waar de divisie Care & Cure op dit moment het laagst scoort met een 6.6.

Meer resultaten lees je hieronder!

RESPONS SCORE PER BEDRIJFSONDERDEEL

We weten al dat 35% van alle samenwerkers het BLG-onderzoek hebben ingevuld. Dit percentage is groot genoeg om conclusies te mogen trekken uit de resultaten, maar natuurlijk niet zo hoog als dat we zouden willen. Per bedrijfsonderdeel zien we ook grote verschillen, zie de afbeelding hieronder.

Zo kunnen we zien dat maar een klein percentage van onze divisie HFD (hier nog vermeld als HME) én FLEX het onderzoek hebben ingevuld. Hierdoor is het lastiger om conclusies te trekken uit de resultaten van deze bedrijfsonderdelen, omdat 15/16% niet kan spreken voor alle samenwerkers, de 100%. Voelen de overige 85% hetzelfde, of zijn zij juist positiever of negatiever? Hoe meer mensen het onderzoek invullen, hoe beter Hutten kan aanvoelen hoe het écht gaat met samenwerkers, en welke acties ondernomen moeten worden.

VOLGORDE VAN DE GELUKSDOMEINEN

Wat jou het meest gelukkig maakt op je werk is heel persoonlijk, en voor iedereen anders. De een vindt het volgen van trainingen essentieel, de ander hecht veel waarde aan die vrijdagmiddagborrel, en weer een ander is heel erg blij met z’n sportclubcontributie! Om erachter te komen welk geluksdomein (en bijbehorende tools) het meest waardevol zijn voor onze samenwerkers, is in het BLG-onderzoek gevraagd aan participanten om de geluksdomein op volgorde te zetten van meest- naar minst belangrijk. Hieronder zie je de gemiddelde volgorde.

Zo kunnen we concluderen dat geluksdomein “Waardering & Beloning” het meest belangrijk is voor onze samenwerkers, op de voet gevolgd door “Relaties & Plezier”. Het domein “Betekenis & Bijdragen” is nog steeds belangrijk, maar gemiddeld minder dan de andere domeinen. Waardevolle inzichten, nu kan Hutten nóg gerichter deze geluksdomeinen verbeteren, en kunnen er prioriteiten worden gesteld waar nodig!

SCORE PER GELUKSDOMEIN

Het algemene BLG-cijfer is niet alleen het gemiddelde van alle samenwerkers, maar ook die van de scores van de 6 geluksdomeinen. Bij Hutten streven we elke dag om jouw werkgeluk te verhogen. De tools om dit te bereiken zijn onderverdeeld in 6 verschillende geluksdomeinen, welke dat zijn lees je op deze kennispagina. Participanten hebben vragen ingevuld aan de hand van deze geluksdomeinen, hier komt dus ook per domein een ander gemiddeld BLG-cijfer uit.

Hierboven zien we dat de domeinen “Betekenis & Bijdragen” en “Vitaliteit & Gezondheid” het hoogst scoren, met een gemiddelde van een 7,3. De laagste scores zien we bij de domeinen “Ontwikkeling & Groei” en “Waardering en Beloning”, met een 6,9. Deze cijfers, en de antwoorden op de individuele vragen, stelt Hutten in staat om beter in te schatten welke tools werken, en waar we nog kunnen bijschaven!

Jouw mening telt écht! Door je stem te laten horen, naar elkaar te luisteren en eerlijk te zijn, verhogen we samen het BLG-cijfer én jouw werkgeluk.
Jullie feedback is essentieel om de geluksdomeinen van het samenwerkersbeleid te verbeteren, laat dus van je horen tijdens het volgende BLG-onderzoek!

Meer gedetailleerde resultaten zien van het onderzoek? Houd MijnHutten in de gaten, hier zullen deze binnenkort op verschijnen!

Video
Contact

Send