SUP-WET: ALLES WAT JE MOET WETEN

Elke dag worden er in Nederland 19 miljoen wegwerpbekers en -bakjes weggegooid die plastic bevatten. Na eenmalig gebruik. Een deel daarvan komt als zwerfafval in het milieu terecht. Daarom wordt hergebruik de nieuwe norm. Doel is dat het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten in Nederland in 2026 met 40 procent is verminderd.

De nieuwe maatregelen zijn onderdeel van een groter geheel. Ze komen voort uit de Europese richtlijn Single Use Plastics (SUP) dat als doel heeft: de impact van wegwerpplastic op het milieu verminderen en meer plastic hergebruiken en recyclen. Sinds juli van dit jaar gasten al voor een wegwerpbeker en -bakje als deze plastic bevat én moeten zij gebruik kunnen maken van een herbruikbaar alternatief met een retoursysteem, of van een zelf meegebrachte beker of verpakking.

Wat verandert vanaf 1 januari 2024?
Bij consumptie op locatie is het gebruik van plastic wegwerpbekers en -bakjes vanaf 1 januari 2024 niet meer toegestaan. Een circulair systeem, waarbij bekers en verpakkingen retour komen voor hergebruik óf voor hoogwaardige recycling is dan verplicht. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor onze dagelijkse business, en zal geldig zijn voor alle divisies binnen Hutten. Zorg dus dat je op NU al bezig bent met het opmaken van je huidige voorraad!

Uiteraard zullen jullie goed begeleid worden in deze verandering. Alle informatie die tot nu toe bekend is, kan je lezen op deze kennispagina. Werk jij momenteel op een locatie waar nog SUP-artikelen gebruikt worden? Dan is het heel belangrijk dat je deze pagina goed doorleest! Op dit moment is Hutten nog bezig om een lijst te creëren met vervangende artikelen die je wél mag gebruiken in het nieuwe jaar, zodra deze compleet is krijg je dit gelijk van ons te horen.

Video
Contact

Send