VERSPILLINGSFABRIEK OPNIEUW KOPLOPER IN CREËREN WERKGELEGENHEID VOOR MENSEN MET KWETSBARE POSITIE OP ARBEIDSMARKT
Geweldig nieuws! PSO Nederland heeft bevestigd dat De Verspillingsfabriek wederom PSO 3 (Presentatieladder Socialer Ondernemen) trede 3, de hoogste trede, behoudt tot september 2025. Dat betekent dat De Verspillingsfabriek koploper is als het gaat om het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie!
Er zijn bij De Verspillingsfabriek (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.
De PSO-audit vindt tweejaarlijks plaats ten behoeve van het certificaat PSO. Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in eigen organisatie werkplekken te faciliteren.
We zijn ontzettend trots!
FMHAAGLANDEN EN HUTTEN IMPLEMENTEREN OPLOSSING VOOR MENSEN MET VISUELE BEPERKING
Sinds begin dit jaar verzorgt Hutten dagelijks de catering bij FMHaaglanden in Den Haag. Naast de lekkerste lunches verzorgen we ook de pantries in één van de panden. Hiervoor ontwikkelde Hutten Business Horeca een speciaal concept met nieuwe warme drankenautomaten en waterbarren.
Enige tijd geleden kregen we vanuit FMHaaglanden de vraag of dat we het concept nog beter toegankelijk konden maken voor mensen met een visuele beperking. Daar werkten we uiteraard graag aan mee! Maartje Dries, Senior Conceptontwikkelaar Business Horeca Hutten vertelt er meer over: “De warme drankenautomaten van tegenwoordig zijn volledig touchscreen, waardoor ze niet voor iedereen even toegankelijk zijn vanwege het ontbreken van fysieke knoppen.
Samen met Ellen Koudijs – Siebel (beleidsmedewerker SZW met visuele beperking), de facilitaire dienst van FM Haaglanden, Jos Oosterhuis (contractmanager FMH) en David Thomason (operationeel Manager FMH) hebben we de afgelopen tijd gezocht naar de beste oplossing. “Van stickertjes met braille tot aan bestaande oplossingen uit de markt. Maar wat bleek? Een ‘standaard’ oplossing was er niet, dus zijn we zelf aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een speciale mal samen met onze afdeling interieurbouw.”
“Wat begon met prototypes resulteerde uiteindelijk in een plexiglas mal die perfect op de machine past. De gaten in de mal vallen precies over de tiptoetsen van het scherm en de mal is ook voorzien van braille. Inmiddels zijn de mallen op locatie geimplementeerd en kan Ellen zonder zorgen haar koffie halen!”