Voorwoord – Lieke Borsten

TAART LIEGT NIET

Suiker is niet goed voor je. Maar verwennerij wel! Dus wanneer we onszelf op een groot stuk taart trakteren, weten we dat we voor een suikeraanval kiezen. Want taart bedriegt niet. Daar zit nu eenmaal veel suiker in en dat weten we. Daarom eten we ook niet dagelijks taart en noemen we het verwennerij. Maar heel vaak weten we niet hoeveel suiker er in ons eten zit.

 

Het hele jaar door let ik erop dat mijn hand niet te vaak in de snoeppot of chipszak verdwijnt, maar wanneer ik ontbijt met yoghurt en cruesli, blijken daar ineens ook veel suikers in te zitten! Een gezond glas jus d’orange dan maar. Oh nee, daar zitten ook zo’n tien suikerklontjes in! Dat zijn schokkende ontdekkingen geweest die het wel erg lastig maken om aan je gezondheid te werken. Want het gebrek aan die informatie is erg verwarrend en vooral misleidend.

Als we gefabriceerd voedsel eten met veel toegevoegde, geraffineerde suiker, ontbreken in dat voedsel meestal de gezonde afremstoffen die ervoor zorgen dat je niet te veel eet. Daardoor blijven we heel makkelijk dooreten nadat we eigenlijk al voldoende binnen hebben gekregen. Het maakt het steeds lastiger om de juiste keuzes te maken als je niet goed geïnformeerd wordt. Daarom stellen we bij Hutten tot doel om zo transparant mogelijk te zijn over wat er in onze producten zit. Ook zijn onze collega’s druk met onder ander de ontwikkeling van dieetvoeding, doelgroepenvoeding en food coaching. Hutten investeert volop om vitale voeding helder te krijgen voor de gast én haar samenwerkers.

In deze editie helpen we jou aan extra informatie en inspiratie over het thema Vitaliteit en gezonde voeding. We vertellen je o.a. over wat Hutten te bieden heeft op het gebied van vitaliteit, tips & tricks om elke dag iets vitaler te worden en hoe je op kantoor toch aan wat extra beweging kunt komen. Natuurlijk mag een heerlijk gezond recept om de dag te beginnen niet ontbreken!

Hoe dan ook, zorg goed voor jezelf. Lang zal ze leven!

Lieke Borsten
Corporate communicatie | Community Management

Video
Contact

Send