DE INNOVATIE
VAN THEE

Er heerst een opmerkelijke mystiek en cultuur om thee. 5000 jaar geleden was dit het drankje van goden en keizers. Door de eeuwen heen heeft het filosofen, dichters en artiesten geïnspireerd. Vandaag de dag is het, na water, de meest geconsumeerde drank in de wereld!

LEES MEER

Theesommelier Robert Schinkel selecteerde de beste, met de hand geplukte thee uit de theetuinen van Dilmah in Sri Lanka om de basis te vormen van de eerste echte theelikeur; Pekoe (uit te spreken als Pekko). Een scheikundig hoofdpijndossier want theebladeren laten zich niet zomaar distilleren. Het verklaart wel het duidelijke theekarakter van Pekoe. ‘s Werelds beste thee in combinatie met meer dan 225 jaar distillatie-ervaring heeft geresulteerd in een likeur met een zachte zoetheid en een vleugje bitterheid die het palet op een unieke manier zal beïnvloeden. De theelikeur komt in drie varianten: Earl Grey, Supreme Ceylon en Jasmine Green Tea. Alle drie spannend genoeg om puur ‘on the rocks’ te drinken, maar ze misstaan niet in een mix met soda, cola, tonic of ginger ale.

“Thee is zo oud als de wereld. Maar ouderwets? Zeker niet!”

“Het zijn de Nederlanders die in de VOC-tijd thee hebben geïntroduceerd in Europa. Het is mijn persoonlijke missie om de wereld te laten kennismaken met een nieuwe Nederlandse likeur op basis van ‘s werelds beste thee uit Sri Lanka, het voormalige Ceylon”, zegt medeontwikkelaar Robert Schinkel. “De veelzijdigheid en het karakter van echte thee komen op een prachtige manier tot uitdrukking in de likeuren van Pekoe.” En met een innovatie award op zak mag gezegd worden dat thee een echte toevoeging is op de likeurmarkt, met vele mogelijkheden.

kijk voor recepten en mixen op https://www.pekoe.nl/perfect-serves

Video
Contact

Send