VREET JE SCHOEN OP

LEES MEER

We kauwen wat af met zijn allen. Jaarlijks spugen we 1.5 miljoen kilo kauwgom klakkeloos op straat. Gemeenten moeten veel werk verzetten om de straten schoon te houden. Vervelend en bovenal kost het bakken met geld. Daarom leek het de twee partners uit Amsterdam een goed idee om een schoen te maken van gerecyclede bubblegum. De Gumshoe was geboren.

Hoewel de kleur niet elke sneakerlover aan zal spreken, hebben deze sneakers wel een doeltreffende  boodschap; Hou de straten schoon! De Gumshoe is, zoals de naam eigenlijk al zegt, volledig gemaakt van gerecycled kauwgom van de straat.

“By looking at waste differently, we can find innovative solutions that will bring change to help keep our planet clean” Anna Bullus, designer Gum-tec.

“Amsterdam is een stad om trots op te zijn. En een stad die we met elkaar graag netjes houden. De gemeente kan het niet alleen en daarom werken we samen met ondernemers en bewoners”, aldus gemeenteraadslid Marijn Bosman. In de zool is dan ook de plattegrond van het Amsterdamse stadscentrum gegraveerd tezamen met de bekende drie kruizen. In de zool vind je ook een kort printje met de tekst: “Made with recycled chewing gum”. En als je de doos opent komt de bubblegum je neus tegemoet.

Kauwgom is, zoals we allemaal weten, haast niet biologisch afbreekbaar en blijft gemakkelijk 25 jaar aan de stoeptegels plakken. De opbrengsten van de Gumshoe verkoop worden dan ook (gedeeltelijk) gedoneerd aan Nederlandse gemeenten. De opvallende roze schoen is een limited edition. Bekende Amsterdammers zoals Shane Kluivert en Donny Roelvink zijn al aangehaakt als supporter. Snap ik wel, want met deze sneaker maak je echt een statement!

Video
Contact

Send