TACO
OF
CROISSANT?

Na de massale manie veroorzaakt door de New Yorkse cronut, hebben andere bakkers geprobeerd om croissants in andere formaten te smoren. Denk aan de cruffin, red velvet croissant, de sushi-croissant en de croissant met ijs! Sinds begin dit jaar heeft de tacro zijn intrede gedaan. Je eet de Tacro als een taco, maar het is gemaakt van knapperig croissant bladerdeeg en wordt gevuld met hartige vullingen. Deze variant lijkt een grote hit te zijn.

Een gewone taco is eigenlijk al onmogelijk om met enige gratie te eten, evenals een croissant. Dus het is een uitdagende combinatie voor een take-out gerechtje. Deze kleurrijke Tacro’s doen het vooral goed op Instagram. Toch slim bekeken van bakkerij Vive La Tarte in San Francisco die deze nieuwe rage creëerde. De Belgische eigenaren Arnaud Goethals en Julie Vandermeersch ontwikkelden de Tacro in 3 maanden en is gebaseerd op hun beroemde klassieke botercroissant. Echter is het receptuur minder zoet, zodat het meer in balans is met de andere ingrediënten. Er zijn drie versies: chili kip en avocado, langzaam geroosterd pulled pork met ananas en een veganistische Tacro met gebarbecued jackfruit met mango salsa.

Weer een combinatie gerecht zoals de cronut, cragel, waffogato en de milk & cookies shots. Eerstgenoemde creaties komen allen van de wereldberoemde Franse bakker uit Amerika, Dominque Ansel. Als je naar New York gaat, kunnen we je echt aanraden om zijn Bakery of KITCHEN te bezoeken. Wees wel voorbereid op wachtrijen tot op straat.

Video
Contact

Send