VAN GIETEN NAAR GENIETEN

Voor buitenstaanders kan de wijnwereld soms wat stoffig overkomen, maar het tegengestelde is waar! Er zijn genoeg innovaties en trends te bespeuren. Steeds meer sommeliers treden buiten hun restaurant. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal ontzettend goede sommeliers die het platform Sommos hebben opgericht. Op dit platform lichten ze mooie wijnen uit, die anders onbekend zouden blijven bij het publiek. Zij serveren on- én offline de beste wijnen van dit moment, gewoon aan je eigen eettafel. Een bijzondere verjaardag, een derde date, je schoonouders op bezoek of een proeverij-aan-huis met vrienden? Zij helpen je op weg in de vaak veel te moeilijke wereld van wijn. En met een nieuwe samenwerking met Albert Heijn hebben ze de ultieme kerstbox samengesteld van 6 heerlijke wijnen inclusief kerstmenu! Dit jaar dus geen stress tijdens de feestdagen, Sommos heeft al het voorwerk al gedaan! Dikke tip! 😉

Steeds meer jongeren raken geïnteresseerd in wijn. Dankzij social media en apps als Winestein en Vivino komen steeds meer ‘jongeren’ in aanraking met wijn, waardoor de interesse groeit. Zo zie je bijvoorbeeld steeds meer hippe wijnbars. Maar ook wordt de kwaliteit steeds beter. Deze trend zal zich komende tijd verder voort zetten. We drinken minder, maar kiezen áls we drinken voor wijnen van betere kwaliteit. Thuis, maar ook in de horeca is dit aan de hand: de huiswijn sterft uit, zelfs in doodgewone (eet-)cafés kun je tegenwoordig kiezen uit meerdere open flessen van goede kwaliteit. We kiezen dus ook voor meer variatie. Denk aan alcoholarme wijnen met bijvoorbeeld 8% alcoholpercentage, biologische wijnen en bubbels. Nu de belletjestax naar beneden is bijgesteld, zijn echt lekkere bubbels, zoals spumante en cava, relatief goedkoop geworden. Redenen genoeg om niet alleen bij speciale gelegenheden een fles open te trekken. Proost!

Video
Contact

Send