HET VEELZIJDIGE HIPPE KOOLTJE

LEES MEER

Afgelopen jaren was boerenkool (Kale) ontzettend populair in voornamelijk Amerika. Bij de biologische supermarkt Whole Foods gebakken tot chips, bij de yogaschool in een smoothie, als grappige tekst op t-shirts, in het restaurant als salade of verwerkt tot pesto en zelfs in gezichtscrème. Het mag duidelijk zijn: boerenkool is de Lady Gaga onder de groenten!

Maaaarrr….ook Lady Gaga kan niet altijd op nummer 1 staan. De bloemkool doet haar intrede en belooft een big hit te worden. Niet alleen streeft het boerenkool voorbij, maar steeds vaker worden essentiële ingrediënten vervangen door bloemkool. Bloemkoolroosjes bereid als buffalo wings, bloemkool steak, ontbijtpap, in de vorm van couscous en Chinese gerechten als Tsao ‘chicken’ maar dan zonder chicken! Steeds meer van dit soort gerechten verschijnen op menukaarten van hippe bars en restaurants. Met name de vegetariërs en veganistische gasten kunnen eindelijk verwend worden met iets anders dan een groentetaartje of geitenkaassalade.

Je kunt bloemkool bakken, pureren, vermalen, wokken, stomen en frituren. En het is ook nog eens in meerdere kleuren en varianten te verkrijgen. Denk aan paars, groen of zelfs goudkleurige kolen. Een veelzijdig kooltje dus.

Video
Contact

Send