Afgelopen jaren was boerenkool (Kale) ontzettend populair in voornamelijk Amerika. Bij de biologische supermarkt Whole Foods gebakken tot chips, bij de yogaschool in een smoothie, als grappige tekst op t-shirts, in het restaurant als salade of verwerkt tot pesto en zelfs in gezichtscrème. Het mag duidelijk zijn: boerenkool is de Lady Gaga onder de groenten!
Maaaarrr….ook Lady Gaga kan niet altijd op nummer 1 staan. De bloemkool doet haar intrede en belooft een big hit te worden. Niet alleen streeft het boerenkool voorbij, maar steeds vaker worden essentiële ingrediënten vervangen door bloemkool. Bloemkoolroosjes bereid als buffalo wings, bloemkool steak, ontbijtpap, in de vorm van couscous en Chinese gerechten als Tsao ‘chicken’ maar dan zonder chicken! Steeds meer van dit soort gerechten verschijnen op menukaarten van hippe bars en restaurants. Met name de vegetariërs en veganistische gasten kunnen eindelijk verwend worden met iets anders dan een groentetaartje of geitenkaassalade.