SAY
CHEESE
TEA

LEES MEER

Kaasthee? Wat is het eigenlijk? Nou, precies dat. Thee met kaas erin. Geen Emmentaler of Oude Kaas maar een cream cheese, zoet of zout van smaak. Van oorsprong komt de trend uit Taiwan en vervolgens waaide hij naar Singapore en Japan. Kaasthee is echter niet in Azië blijven hangen; ook in New York, Los Angeles en Londen zijn er tentjes die de bijzondere koude (!) thee met een dikke, schuimende laag kaas serveren. Hmmja…wij zijn nog niet helemaal overtuigd…

In China en Taiwan staan er dagelijks dikke rijen voor de winkel om deze nieuwe theevariant te bemachtigen. Sommige klanten stonden er zelfs zeven uur voor in de rij om als eerste van de trend te kunnen proeven. Het schijnt te smaken als een milkshake met een theesmaakje en volgens de makers gaan de zoute en kruidige smaken juist heel goed samen. Wat er zoal op het menu staat? Een Jasmine Green Fluffy tea of de Dirty Mess Milk tea, een zwarte thee met melk, crème brulee room en crushed Oreos.

In tegenstelling tot een milkshake of bubble tea wordt er aangedrongen om zonder rietje te drinken en een melksnor te riskeren. Speciale deksels met twee drinkgaten zorgen dat je zowel de thee als kaas tegelijk proeft bij het nemen van een slok. Op die manier kun je al die smaken het beste tot proeven. Je kiest tenslotte niet voor niks voor kaasthee!

Video
Contact

Send