UIT DE KEUKEN VAN

NIEK VAN DER LAAN & KELVIN GEERTS

Chefs Hutten Business Catering & Horeca

New Nordic Kitchen is een trend die ontzettend populair geworden is in Scandinavië. Het gaat hier om koken met lokale, natuurlijke en seizoensgebonden producten. Eenvoud en balans staan centraal. Onze chefs weten hier wel raad mee, zij ontwikkelden een heerlijke Zweedse forelsalade met komijnekaas en crostini.

LEES MEER

Zweedse forelsalade met komijnekaas en crostini

Ingrediënten (4 personen) 
Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:
250 gram gerookte forel
8 stuks Baby Romaine sla (little gem)
200 gram komijnekaas
1 witte ui
12 kwarteleieren
200 gram savooiekool
15 gram peterselie
70 gram olijfolie
8 crostini’s

Bereidingswijze

1. Bak de kwarteleitjes
2. Snijd de sla in kwarten, de savooiekool en de ui in ringen en schroei alle groenten kort in een hete pan
3. Snijd de kaas in blokjes of reepjes
4. Meng de peterselie met de olijfolie en wat peper en zout met een staafmixer
5. Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom
6. Snipper de forel en voeg toe aan de kom
7. Meng het geheel luchtig door elkaar en serveer op een bord
8. Besmeer de crostini met wat van de peterselie-olie en roomboter en serveer bij de salade

Video
Contact

Send