Nieuw: We Brazilian Coffee

Onze barista’s maken dagelijks de lekkerste koffies met de biologische Arabica-koffiebonen van We Colombian Coffee. Sinds kort kunnen de gasten van onze locaties zonder espressobar ook genieten van onze eigen verantwoorde koffie. Voor de bonenmachines hebben we namelijk een heerlijke boon gevonden in Brazilie. “Voor een volautomatische bonenmachine heb je een donkere, krachtige boon nodig”, vertelt Pieter Cornelissen van Cornelissen Coffeeroasters. “Je zet er een echte comfortkoffie mee. Bovendien is deze boon net zo verantwoord als de boon uit buurland Colombia.”

We houden van grip op de keten en kunnen de bonen volgen van bes tot beker. De bonen groeien op de bergplateaus van Brazilië in een gunstig klimaat. Na de pluk gaan ze op de boot naar Antwerpen en daarna naar Veghel. Het slowroasten gebeurt daar in de koffiebranderij van Cornelissen Coffeeroasters, boven het logistieke centrum van Hutten. “We branden hier zowel de bonen van We Colombian als We Brazilian Coffee”, zegt Pieter. “Voor het zetten van de We Colombian Coffee heb je echt een barista nodig. Deze boon is heel licht en fruitig. Stop je deze in een automaat dan komt de koffie totaal niet tot zijn recht en wordt deze te zuur. De boon van We Colombian is krachtiger en bitterder en daardoor geschikt voor de volautomaat.”

Emballagesysteem
Na het roasten verpakken talentvolle helden met een afstand tot de arbeidsmarkt de bonen met zorg. Dat gebeurt in speciale tonnen die we hergebruiken. Normaal gesproken gaan koffiebonen in wegwerpzakken van foliemateriaal op een rol. Dat materiaal is niet te recyclen doordat er verschillende grondstoffen in zitten. Bovendien is er wel een meter folie nodig voor een zak.

Steun aan vrouwelijke koffietelers
We care. Daarom helpen we de vrouwelijke koffietelers van Women’s Power een handje in hun strijd om gelijke rechten. De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Colombia en Brazilie is groot. En dus investeren we in de educatie van vrouwelijke koffietelers in hun opleiding tot koffietelers die premiumbonen telen en de materialen om daarbij te helpen. Door zich te richten op de premiumkoffie, hoeven ze niet te concurreren op de markt van mainstreamkoffie, waar het om prijs draait in plaats van kwaliteit. Per kilo koffiebonen gaat er 25 cent naar Woman’s Power.

Eens proeven hoe de koffie smaakt?

We schenken graag een kopje in! Neem contact op met sales@hutten.eu.

Video
Contact

Send