EEN GEZOND SAMEN­WERKERS

BELEID

Onze samenwerkers zijn de basis van zo’n beetje alles wat Hutten doet. Daarom staat jouw BLG-gevoel centraal in ons Samenwerkersbeleid, oftewel HR beleid.  Daar heb je in eerdere online en offline uitgaven van de PUUR al eens over gelezen. Zo schreven we dat vitaliteit één van de belangrijkste geluksdomeinen van de mens is en daarom een belangrijke pijler van het Samenwerkersbeleid van Hutten. Laten we daar eens wat dieper op in gaan. Lees je mee?

LEES MEER

De juiste persoon, duurzaam op de juiste plek

In het kort komt ons vitaliteitsbeleid voor samenwerkers erop neer dat we samen met jou je werk elke dag beter en leuker willen maken. Of je nu net in dienst bent of al jaren met ons werkt. Hutten vindt het belangrijk dat jij je werk gezond en met plezier kunt doen en daarin staat jouw (werk)geluk centraal. En met vitaal of gelukkig zijn bedoelen we niets meer en niets minder dan dat jij lekker in je vel zit. Zowel mentaal als fysiek. Vitaliteit gaat dus over de mate waarin jij als samenwerker energiek je werk uit kunt oefenen en misschien wel gelukkig kunt zijn, worden of blijven binnen Hutten.

Vitaliteitsovereenkomst

Aan het begin van jouw dienstverband is Hutten met jou, naast je gewone arbeidsovereenkomst, ook een vitaliteitsovereenkomst aangegaan. Hierin beloofden we elkaar dat Hutten en jij er, binnen de mogelijkheden, alles aan zullen doen om jou vitaal te houden. Jouw vitaliteit is daarmee een gezamenlijke verantwoordelijkheid waar je zelf een ontzettende belangrijke rol in speelt. De juiste persoon, duurzaam op de juiste plek, daar gaan we samen voor.

“Jouw vitaliteit is met het tekenen van de vitaliteitsovereenkomst een gezamenlijke verantwoordelijkheid waar je zelf een ontzettende belangrijke rol in speelt.” – Thijs Fokker, Happifier

VIP

Een belangrijke rol daarin spelen de ‘Vitaliteits-Ideaal-Positie’-gesprekken. Deze gesprekken zijn alweer sinds 2013 de belangrijkste gesprekken die binnen Hutten worden gevoerd. Jij gaat in zo’n VIP-gesprek met je leidinggevende in gesprek over drie thema’s: Werkgeluk, Presteren en Ambities. Om deze gesprekken nog beter te faciliteren zijn we in 2018 overgestapt op een digitaal VIP-syteem dat voor minder bureaucratie en voor meer aandacht voor het echte gesprek is gaan zorgen!

Afhankelijk van wat jij en je leidinggevende afspreken staan jullie in zo’n VIP-gesprek twee tot vier keer per jaar samen even stil bij de vraag: Hoe gaat het met je?! Hoe zit je in de wedstrijd? Hoe hoog is jouw (werk) geluk? Hoe vitaal voel jij je? Hoe gaat het met je op je werk? Hoe vind je dat je leidinggevende het doet? Hoe staat het met jouw persoonlijke ontwikkeling? En wellicht nog belangrijker: Hoe kan Hutten daarbij voor jou van betekenis zijn?

S&O adviseurs

Natuurlijk kun je met al je vragen over vitaliteit terecht bij jouw leidinggevende (en nee, je hoeft daarvoor niet te wachten tot een VIP-gesprek!). Maar weet dat wij als S&O-adviseurs ook altijd voor je klaar staan. Wij (Lotte, Maaike, Marloes en Judith) zijn er immers voor de allerbelangrijkste persoon binnen Hutten, jij! De samenwerker van Hutten!

Video
Contact

Send