THE HUTTEN ACADEMY IS COMING

We vinden jouw persoonlijke ontwikkeling ontzettend belangrijk bij Hutten. Met opleidingen en trainingen, de VIP-gesprekken en het loopbaankompas proberen we jouw ontwikkeling altijd zo goed mogelijk te begeleiden. Maar, halen we hiermee wel het beste in jou naar boven, vroegen we ons vorig jaar af? Uit onderzoek blijkt dat je ongeveer 70% van je ontwikkeling haalt uit je dagelijkse activiteiten. Informeel leren dus. Die manier van leren en ontwikkelen hebben we vormgegeven in de Hutten Academy.

LEES MEER

Learning on the job

Het blijkt dus dat je 70 % van je ontwikkeling haalt uit informeel leren: achter de receptie, met dat blad boven je hoofd en achter het fornuis. De overige 20% procent van jouw groei haal je uit informele gesprekken met anderen en slechts 10% leer je in een klas. Thuis en op je werk leer je dus het meest. Herkenbaar? Wij beseften ons dat we dus ontzettend veel ontwikkelkansen lieten liggen! Daarom gaan we ons binnen Hutten steeds meer richten op dat informele leren en ‘learning on the job’. Meer leermeesters, meer interne trainers en meer begeleiding tijdens je werk. Het mooiste van alles is: jij hebt de controle. Met de introductie van dit 70-20-10 leren bepaal jij wat je wil leren, waar je wilt leren en wanneer je leert.

Beste leerbedrijf?!

Volgend jaar introduceren we officieel de Hutten Academy en kun je de volgende dimensie van het Hutten Kenniscentrum leren kennen, we pakken door op de ‘community trainingen’ en je krijgt de mogelijkheid om te solliciteren op ‘experttrainingen’. De insteek is daarbij dat we maximaal elkaars kennis en kunde benutten en vooral veel van elkaar gaan leren! Met de introductie van de Hutten Academy willen we van Hutten niet alleen de Beste Werkgever maar ook het Beste Leerbedrijf van Nederland maken!

“Het blijkt dus dat je 70 % van je ontwikkeling haalt uit informeel leren: achter de receptie, met dat blad boven je hoofd en achter het fornuis.” – Thijs Fokker, Happifier

Integraal vs functioneel

We kennen binnen Hutten verschillende disciplines, denk aan logistiek & magazijn, aan de partycatering en events, de zorgcatering, hospitality en de bedrijfscatering. Binnen de Hutten Academy hebben we voor al deze gebieden functionele leerlijnen ontwikkeld waarmee we jou willen faciliteren in jouw groei. Denk hierbij aan het behalen van je OCC-B papieren binnen de bedrijfscatering of het behalen van je Rijbewijs C in de logistiek.

Naast deze functionele leerlijnen zijn er ook thema’s die eigenlijk functie-overstijgend zijn. Denk hierbij aan thema’s als ‘commercieel denken’, ‘leiderschap’ en dat waarmee praktisch alles begint: gastvrijheid. Deze thema’s komen terug in zogenoemde integrale leerlijnen waar je alles over kunt lezen op het Hutten Kenniscentrum.

Met de introductie van de Hutten Academy en de diverse leerlijnen zetten we een volgende stap in het onbegrensd laten leren, groeien en ontwikkelen van de samenwerker. Vind ik leuk!

Thijs Fokker

Video
Contact

Send