Voorwoord – Lieke Borsten

DE JACHT NAAR TALENT

Talentenjachten, ze vliegen je om de oren. Al jarenlang eigenlijk komen er steeds weer nieuwe varianten op de buis. Miljoenen mensen kijken wekelijks naar een paar ‘gekkies’ die hopen dat hun zang- of danstalent wordt erkend door een paar zogenaamde ‘kenners’ die denken dat ze het talent hebben om te jureren. De jacht naar talent gaat zelfs steeds verder, denk aan mensen die uitblinken omdat ze juist ergens heel slécht in zijn. In autorijden bijvoorbeeld. Of in echtgenoot zijn. Zo ontstaan er ineens totaal nieuwe programma formats als ‘Help mijn man is klusser’ en de slechtste chauffeur van Nederland.

Misschien zouden we bij Hutten eens een talentenjacht moeten houden; Huttens Got Talent! Want naast de koks die jaarlijks in de prijzen vallen tijdens De Lekkerste Wedstrijden op de Horecava, hebben we zóveel meer talent rondlopen die ergens de beste in zijn! En dan bedoel ik niet het beste zangtalent – hoewel dat heel vermakelijk zou kunnen zijn – maar talent zoals onwijs goed kunnen plannen, heftruck rijden, worstenbroodjes maken, vormgeven of besparingen bewerkstelligen. Misschien zouden draaiende directiestoelen een beetje confronterend zijn, maar het geeft wel een mooie show!

Dus talent bén je niet, talent héb je! Je bent ergens goed in of hebt ergens aanleg voor. Wat is jouw talent? Laat jij dat ook zien? Dat hoeft niet in de spotlight van een talentenjacht maar alleen als jij jouw talent aan ons laat zien in jouw dagelijkse werk, kunnen we dat ook benutten. Door jou uit te dagen om het beste uit jezelf te halen, kunnen we samen bergen verzetten. Of anders geformuleerd: dan zijn wij als organisatie in staat onszelf te verbeteren, te veranderen, te optimaliseren en te innoveren. En dat hebben we nodig voor de toekomst!

Lieke Borsten
Interne communicatie | Community Management

Video
Contact

Send