SIGN LANGUAGE IS A SUPERPOWER!

 

👋🏼 Maak kennis met onze gebaarista’s. Zij voorzien onder andere de medewerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dagelijks van een lekker kopje koffie. De medewerkers kunnen via een scherm zien hoe zij hun gewenste bestelling kunnen uitbeelden. En zo moeilijk is dat niet! Van een zwarte koffie tot een cappuccino met havermelk, met een paar simpele gebaren kunnen we gemakkelijk met elkaar communiceren! Met een lekkere bak koffie als resultaat.

Op zaterdag 23 september stonden zowel het Ministerie als Hutten extra stil bij Werelddovendag en alle slechthorende en dove mensen. Om hen in het zonnetje te zetten en om meer bekendheid te geven aan gebarentaal.

De werkeloosheid onder doven en slechthorenden is helaas hoog en een groot deel van deze groep vindt lastig een baan. Daar wil Hutten met de Sign Language Coffee Bar verandering in brengen. De Sign Language Coffee Bar leidt dove en slechthorende mensen op tot barista. Want al het talent verdient een kans!

Ga naar de website

Kun jij wel een nieuwe collega gebruiken? De overheid biedt diverse vormen van ondersteuning voor werkgevers bij het aannemen van mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. De gemeente, het UWV of het werkgeversservicepunt in jouw regio helpt jullie graag verder.

Hoe Hutten zich nog meer inzet voor sociale gelijkheid lees je hier.

 

Fotografie © Twycer

Video
Contact

Send