UIT DE KEUKEN
VAN HUTTEN

 

Lees meer

BROOD MET NEDERLANDS GRAAN, HET IS GELUKT! DANKZIJ DE STUDENTEN VAN DE HAS GREEN ACADEMY
De afgelopen twintig weken liepen Feline Dobbelsteen, Stan Hellemons, Manuel Cornejo Córdova en Florien Meijer vanuit de HAS Green Academy stage bij Hutten.

Ze onderzochten of het mogelijk is een brood met graan van Nederlandse herkomst te produceren dat voldoet aan de wensen van onze divisie Business Horeca. Ze verdiepten zich in de samenstelling, grondstoffenketen en herkomst van granen voor productie van dagvers brood.

Vooraf was de sector sceptisch of dit met de kwaliteit granen uit Nederland wel mogelijk was. Goed nieuws: het kan!

Na 10 weken met productierondes en testsessies hebben ze naast een basisbrood ook 3 mooie en vooral heel lekkere broden ontwikkeld voor Hutten met onder andere peulvruchten en zaden.

Vanuit dit project kan onze bakker Vermeulen het recept finetunen en in productie nemen voor onze locaties. De studenten hebben naast de producten ook een conceptboek opgeleverd en tafelflyers waarin het onderscheidend vermogen uitgelegd wordt aan de gast.

De studenten hebben echt een geweldig resultaat bereikt en we wensen hen dan ook veel succes met het vervolg van hun loopbaan. Voor ons was het weer een geslaagde samenwerking met de HAS Green Academy. We kijken uit naar de volgende!

Meer weten? Neem contact op!

Zijn dit gerechtjes uit een restaurant? Nee, het zijn de tussendoortjes die patiënten in het Antoni van Leeuwenhoek volgende week geserveerd krijgen!

Stagiaire Maartje Heijmans is bezig met een onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. In overleg met diëtisten Maartje B. en Meyke, kijkt ze naast energie- en eiwitinname, ook naar vezelinname.
Uit de nulmeting in week 11, bleek dat er ruimte is voor verbetering op het gebied van de calorie-, eiwit- en vezelinname van patiënten. Hierbij speelt een gebrek aan eetlust, smaakverandering en misselijkheid door ziekte en behandeling zeker een rol.

Deze week wordt een aantal interventies in het assortiment en de manier van verstrekken ingezet. Zo krijgen patiënten ‘s middags een wisselend, vers tussendoortje geserveerd, met iedere dag de keuze uit een hartige en een zoete optie. Het doel: patiënten een smakelijk tussendoortje bieden en daarmee bijdragen aan hun energie- en eiwitinname. Ook worden er kleine aanpassingen doorgevoerd in het assortiment. Tot slot worden voedingsassistenten geïnformeerd om de betere keuzes actiever aan te bieden aan patiënten.

Hopelijk kunnen bovenstaande interventies het verschil maken om ondervoeding tegen te gaan en bij te dragen aan herstel! Wordt vervolgd!

Meer weten over Hutten Care & Cure?

Video
Contact

Send