Inclusiviteit in het DNA

Judith Pijs – Manager Samenwerkers & Organisatie

‘We all smile in the same language’. Dit staat op de wand in onze zorgbakkerij. Het drukt precies uit wat Hutten zo bijzonder maakt, voor mij persoonlijk én als manager Samenwerkers & Organisatie (S&O). Hutten is een inclusieve werkgever en dat zit in het DNA.

Lees meer

Ruim tien jaar geleden ben ik bij Hutten begonnen en vanaf de eerste dag voelde ik dat Hutten anders was dan andere bedrijven. We zijn inclusief op de juiste manier. Niet voor het behalen van een door de overheid vastgesteld quotum, maar voor het creëren van een werkplek waar iedereen tot zijn recht komt. En dat pakken we op zijn Huttens aan. Niet door erover te praten, maar het vooral te gaan doen en dan meteen goed en groot. Zo werken er niet alleen mensen met afstand in onze bedrijfsrestaurants, maar hebben we ook onze Verspillingsfabriek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. We namen de zorgbakkerij over van Kentalis die onder andere door dove en slechthorende collega’s wordt gedraaid. Onlangs voegden we hier ook de Sign Language Coffee Bar aan toe waar je als gast je koffie bestelt middels gebarentaal bij een van onze gebaarista’s (dove barista’s).

Op deze plekken maken wij het verschil. Wij zorgen dat onze samenwerkers met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt deze afstand niet voelen, omdat er een werkplek wordt gecreëerd waarbij zij volledig tot hun recht komen. Ons grootste compliment is als een samenwerker op een gegeven moment 100% productief is en niet meer afhankelijk is van ondersteuning vanuit bijvoorbeeld de gemeente of het UWV.

Onze volgende stap is dat wij willen gaan voor gelijke kansen voor iedereen in de vorm van open hiring. Dat idee komt van Start Foundation. We vragen geen C.V. en oordelen niet. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor elke functie worden er een paar harde eisen bepaald, voldoe je daaraan dan kun je starten. Een spannende stap, die nog niet veel organisaties durven zetten. Bij Hutten gaan we het gewoon proberen. Daar ben ik oprecht trots op. En zo maken we ook die andere spreuk op de muur in de bakkerij waar ‘Let’s bake the world a better place’.

Ook in deze nieuwsbrief kun je lezen over ons inclusieve beleid in het artikel over de Sign Language Coffee Bar of in de whitepaper waarmee we je een stappenplan geven hoe je zelf met inclusiviteit aan de slag kunt gaan. Verder vertellen we over onze mooie nieuwe samenwerkingen met Johan Cruijff Arena en Omnia, het congrescentrum van de Wageningen Universiteit. Op onze weg naar klimaatneutraal zetten we stappen door samen te werken met HAS Hogeschool en Fiber Foods. En natuurlijk laten we zien waar onze eventtoppers aanwezig waren om onze gasten een grote glimlach te bezorgen. Genoeg inspiratie om de zomer mee in te gaan, we wensen je veel leesplezier!

Video
Contact

Send