Hutten en Sign Language Coffee Bar slaan handen ineen

Hutten en Sign Language Coffee Bar zijn sinds april een exclusieve samenwerking aangegaan. Bij de Sign Language Coffee Bar werken barista’s met een gehoorbeperking. De samenwerking past helemaal binnen ons beleid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te geven. “Wij werken beiden vanuit een intrinsieke motivatie om naar talenten van mensen in plaats van beperkingen te kijken”, aldus Drees Peter van den Bosch, algemeen directeur bij Hutten.

Lees meer

Geluk van ieder talent voorop!
De Sign Language Coffee Bar bestaat sinds 2017 en is opgericht door sociaal ondernemersduo Bas de Ruiter en Sandra Ballij. Zij stonden ook aan de wieg van Ctalents, het detacheringsbureau voor talenten die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn. Bas: “Van de beroepsbevolking hebben 140.000 mensen moeite met horen of zijn helemaal doof. Die mensen komen veel moeilijker aan een baan. We zien een enorm groeipotentieel voor de Sign Language Coffee Bar. Omdat wij van huis uit geen cateraar zijn, zijn we op zoek gegaan naar een partner met ervaring in de markt. Voorwaarde was dat dit net zo’n sociaal gedreven onderneming moest zijn als die wij zijn. Na de kennismaking met Hutten en de cultuur wist ik dat we met een gerust hart de samenwerking aan konden gaan. Ik ben ervan overtuigd dat onze doelstelling: het bestrijden van werkeloosheid onder doven en slechthorenden en mensen betaald werk bieden hiermee verder wordt gerealiseerd. Wij kunnen mensen na een interne training tot barista meteen aan een baan helpen.”

Een origineel koffieconcept dat bijdraagt aan social return
Je bestelt je koffie of thee bij een Gebaarista in gebarentaal met behulp van een menu op een videoscherm. Een unieke beleving voor medewerkers, klanten of gasten! Het inzetten van een Gebaarista is bovendien een leuke en laagdrempelige manier om te voldoen aan een social return-vraag. We leveren verschillende concepten om een originele en maatschappelijke invulling te geven aan bedrijven of op evenementen. Drees Peter van den Bosch:

”Ik ben ervan overtuigd dat het bestellen van koffie in gebarentaal bijdraagt aan de sociale cohesie en bezoekers stimuleert om stil te staan bij diversiteit op de werkplek. Daarnaast is het ook bewezen dat bedrijven die mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben het beter doen. Zij hebben hogere cijfers voor tevredenheid van klanten en medewerkers en een lager ziekteverzuim onder alle medewerkers.”

De Sign Language Coffee Bar op jouw event of in jouw pand? Mail naar Eric Habraken Development manager Hutten.

Bekijk de website

Photo credits: Twycer

Video
Contact

Send