Stijlvolle events aan de oever van de Maas!

Aan de oever van de Maas ligt het Hulstkamp Gebouw. Dé trotse blikvanger van het Noordereiland in Rotterdam. Na verschillende bestemmingen dient dit historisch rijksmonument al jaren als veelzijdige evenementenlocatie, die sinds september vorig jaar onderdeel uitmaakt van onze venues. Een prachtige locatie voor een bedrijfsfeest, jubileum, presentatie of diner!

Lees meer

Een rijke historie
Het Hulstkamp Gebouw kent een rijke historie. Na het ontwerp en de bouw in 1888 in opdracht van de firma Laming & Zonen fungeerde het pand als margarine- en kaasfabriek. Na het faillissement van deze firma werd het Hulstkamp Gebouw eigendom van de firma Hulstkamp & Zoon & Molijn. Deze firma vestigde een jenever distilleerderij in het pand. Met name het pakhuis gedeelte was ideaal voor de firma omdat de oude jenevers lang moesten rijpen. Aan deze decennialange aanwezigheid van de firma Hulstkamp heeft het gebouw haar naam te danken.

Door verbouwingen in het pand in 1979 onderging het Hulstkamp Gebouw een rigoureuze metamorfose. De nieuwe eigenaar, de Rotterdamse ontwikkelaar Tom Westermeijer, wilde graag een kantoren- en congrescentrum tot stand brengen in het Hulstkamp Gebouw, maar hij moest het gebouw noodgedwongen verkopen nog voordat de verbouwingen afgerond waren.

Na een leegstand van een jaar vestigde het Mariniersmuseum zich voor een periode van 15 jaar in het Hulstkamp Gebouw. Uiteindelijk kreeg het gebouw in 1995 de huidige bestemming als bedrijfsverzamelgebouw annex evenementenlocatie met verschillende zalen.

Alle zalen kennen een eigen stijl. Van chique en modern tot industrieel en historisch. De één geschikt voor enkele tientallen mensen, de ander voor een paar honderd. Daarnaast zijn de zalen zowel gezamenlijk als los van elkaar te gebruiken.

Een karakteristieke en veelzijdige meeting & event locatie
Sinds de exploitatie in handen is van Hutten willen we het Hulstkamp Gebouw met ons merk MPS | food & design verder gaan ontwikkelen. De vijf zalen, met alle een eigen karakter, willen we graag zo optimaal mogelijk benutten. Zo hebben we een extra ingang voor de Branderij en de Stokerij laten maken en is het dak van de Wintertuin inmiddels grondig gerenoveerd. Ook zullen we ons eerste BRKLN café openen in het Hulstkamp Gebouw. Een nieuw concept wat we de komende periode verder gaan uitwerken. Met dit café/restaurant zetten we het Hulstkamp Gebouw nadrukkelijker in de markt als multifunctionele locatie én blijven alle zalen te huur voor evenementen.
Tot die tijd is het Hulstkamp Gebouw vanzelfsprekend te huur voor allerlei feesten, congressen, diners of presentaties.

Video
Contact

Send