DOMUSDELA in de spotlight tijdens GLOW!

 

Van 12 tot en met 19 november vormde Eindhoven opnieuw hét decor voor nationale en internationale lichtkunst tijdens de 17e editie van lichtfestival GLOW. Met ruim 750.000 bezoekers voor GLOW was onze venue DOMUSDELA ook dit jaar weer het stralende middelpunt van dit lichtfestival door de stad.

Lees meer

Ontmoeten, vieren & verblijven bij DOMUSDELA
In dit complex gaan oud en nieuw prachtig samen. Met een kerk, een kapel, vier vergaderruimtes, Brasserie Rita en Boutique Hotel Mariënhage is dit een uitzonderlijk bijzondere plek om je (meerdaagse) evenement te houden, een concert te bezoeken, hapje te eten en/of te overnachten.

  • Locatie: Eindhoven
  • Aantal personen: 150-750
  • Aantal ruimtes: 8

Ontdek de mogelijkheden

Magische lichtspektakels
Tijdens GLOW 2022 was er een projectie van Titia Ex te zien op de voorzijde van De Paterskerk. Met licht creëerde zij, op het snijvlak van kunst, wetenschap & techniek een prachtige lichtinstallatie. Een belangrijk uitgangspunt voor de werken van Titia is de geschiedenis van de locatie. “The Awakening of Mary’’ is een lichtsculptuur van Maria: moeder en maagd in één.

Ook in de kerk en op de binnenplaats is er van alles te beleven. Speciaal voor deze editie van GLOW was op De Binnenplaats van DOMUSDELA een lichtkunstwerk te bewonderen van Tom&Lien Dekyvere. Het werk “Culture” verbeeldde op humoristische wijze het vraagstuk rondom voedselvoorzieningen.

De gezonde snackautomatiek op De Binnenplaats verkocht heerlijke tomaten die gegroeid zijn onder een speciaal roze lichtrecept van Signify. Met deze verlichte kas kon je GLOW dit jaar letterlijk proeven. En proeven werd er gedaan! Naast de tomaten uit de gezonde snackautomatiek genoten onze gasten van een heerlijke kop warme chocolademelk op De Binnenplaats en een culinair en verrassend GLOW-menu bij Brasserie Rita.

Niet alleen tijdens GLOW, maar 365 dagen per jaar, is in De Paterskerk het Shylight lichtkunstwerk van Studio Drift te bewonderen. De installatie gemonteerd aan het plafond in De Paterskerk bootst bloemen na die ’s nachts hun bladeren sluiten. Een interactief meeslepend mechanisch ballet. Dit geeft een extra dimensie aan deze eventruimte. MAGISCH!

Fotografie
GLOW © Bart van Overbeeke | Culinair © Twycer  | Kas met tomaten © Signify

Video
Contact

Send