Prinses Máxima Centrum verlengt samenwerking met Hutten


In december 2022 bekrachtigden het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Hutten hun samenwerking door een verlenging van het cateringcontract. De komende jaren gaat Hutten zich met evenveel toewijding inzetten in het centrum. Onze missie blijft om met voeding toegevoegde waarde te bieden aan het herstel van kinderen met kanker én om bij te dragen aan een zo prettig mogelijk verblijf. 

 

Lees meer

Eten en drinken voor kinderen met kanker
Hutten verzorgt al het eten en drinken voor de kinderen die langdurig opgenomen zijn en die dagbehandeling ondergaan en voor hun ouders en/of verzorgers. Het daarvoor ontwikkelde concept richt zich volledig op de voedingsbehoefte en eetwensen van het kind. De gastvrouw speelt hierin een cruciale rol. Op minimaal zes momenten van de dag biedt ze (kleine) gerechten aan door zelf naar het kind toe te gaan met de Kanjerkar. Het kind kiest ter plekke van de kar wat hij/zij wil eten en drinken.

Eiwit- en energie(ver)rijkt assortiment
Voor kinderen met gewichtsverlies en/of een slechte voedingstoestand zijn eiwitten en energie belangrijk voor herstel en kwaliteit van leven. Naast reguliere voeding zijn smaakvolle eiwit- en energierijke en eiwit- en energieverrijkte producten daarom een belangrijk deel van het assortiment op de Kanjerkar.

Hetzelfde assortiment wordt ook in het restaurant aangeboden. Daarnaast kunnen ouders en kinderen de hele dag door ‘reguliere’ gerechten en maaltijden bestellen uit het restaurant. Deze worden à la carte bereid en binnen een half uur geserveerd op de plek waar het kind/de ouder dat wil. Bovendien kan er samen gekookt worden in de ouderkeuken.

Website over voeding
Bij kinderen met kanker ontstaan vaak voedingsproblemen als verminderde eetlust en/of een vol gevoel, misselijkheid, smaakveranderingen, een pijnlijke mond of keel, diarree of obstipatie. Deze houden soms tot lang na een behandeling aan. Om de voedingszorg bij kinderen met kanker tijdens en na de behandeling te verbeteren, heeft het Prinses Máxima Centrum samen met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een speciale website gelanceerd om te adviseren, begeleiden en inspireren bij een gezonde leefstijl. Hutten ontwikkelt de recepten voor de website.

Kinderoncologische zorg gecentreerd in Utrecht
Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opende in het voorjaar van 2018 haar deuren. Vanaf dat moment was alle kinderoncologische zorg in Nederland gecentreerd. Soms verblijven kinderen voor een lange periode in het centrum. In die tijd moeten ze kunnen rekenen op voeding die aansluit bij hun behandeling. Hutten werkt daarom nauw samen met medisch specialisten, diëtisten en voedingswetenschappers.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op

Video
Contact

Send