DE KRACHT VAN WERKGELUK; ONZE OVERTUIGING


De feestdagen staan voor de deur en voor mij is dit altijd een moment van reflectie. Terugkijken op het afgelopen jaar en vooral ook reflecteren op het leven. Dan realiseer ik me keer op keer dat geluk echt in de kleine dingen zit en dat als je luistert naar je buikgevoel je er eigenlijk nooit naast zit.

Voor mij geldt dat niet alleen privé, maar ook zakelijk. Werken voor Hutten is voor mij ook echt een overtuiging. Je voelt dat werken bij dit bedrijf groter is dan alleen een baan van maandag tot en met vrijdag. Werken bij Hutten betekent bijdragen aan iets groters. We willen impact maken op de wereld om ons heen. Dat gaat enerzijds over duurzaamheid, maar voor mij nog belangrijker; het gaat over bijdragen aan het welzijn en het geluk van de mensen om ons heen. Dat klinkt heel groot en dat is het wellicht ook. Maar het verschil maken op dat vlak zit vooral in oprechte aandacht voor de ander.

Daar besteden wij binnen Hutten dan ook veel tijd en energie aan. Met culinair ambacht en oprechte gastvrijheid staan wij klaar voor onze gasten. Maar dat kunnen we alleen maar doen op topniveau als we juist ook oprechte aandacht hebben voor het werkgeluk van onze mensen; onze samenwerkers.

Werken bij Hutten betekent dat we iedere samenwerker boeien en binden met een prachtig aanbod vanuit onze 6 Geluksdomeinen. Deze Geluskdomeinen dragen stuk voor stuk bij aan het werkgeluk van onze samenwerkers met interventies die hen zowel op zakelijk, maar zeker ook op persoonlijk vlak helpen om gelukkiger te kunnen zijn.

Denk aan het beschikbaar stellen van een Gelukscoach die voor elke samenwerker beschikbaar is om te klankborden als daar behoefte aan is. Ook het fietsplan of sportgeldcontributie zijn manieren waarop wij onze mensen helpen op het gebied van geluk en vitaliteit.

Een van de geluksdomeinen waar ik verantwoordelijk voor ben is Ontwikkeling en Groei. Ons aanbod binnen de Hutten Academy biedt een scala aan mogelijkheden voor onze samenwerkers om zich te ontwikkelen op hun vakgebied. Omdat Hutten iedereen gelijke kansen wil bieden en vooral uitgaat van het feit dat iedereen een bijzonder talent heeft, kijken we op het gebied van ontwikkeling en groei ook heel erg naar hoe gelukkig onze samenwerkers zijn in hun werk en hoe we middels een persoonlijk ontwikkelplan mensen intern mobiliseren. Niet meer helemaal op je plek in je huidige baan? De mogelijkheden die Hutten te bieden heeft in de 4 verschillende divisies betekent vaak dat mensen kiezen voor een interne overstap.

Lees verder

Zo binden we mensen langdurig aan Hutten. Nog niet voldoende ervaring in een bepaald werkveld, met bij- of omscholing zorgen we ervoor dat mensen de kansen kunnen verzilveren die ze graag willen pakken. Ook wanneer het gaat om mensen met een bijzondere begeleidingsbehoefte zien we juist veel kansen; met de juiste begeleiding zijn er legio mogelijkheden. Zo zijn mensen met bijvoorbeeld autisme vaak een perfecte match op de kwaliteitscontrole. Als je met andere ogen kijkt, is een beperking juist vaak een talent. Dat dat betekent dat onze managers op locatie net even wat beter geholpen moeten worden om deze teamleden te begeleiden klopt.

Daar hebben we ook binnen de Hutten Academy mooie programma’s voor. Zo maakt elke samenwerker binnen Hutten een Geluksschilderij waarbij je visualiseert wat jou zowel in je werk als privé gelukkig maakt. Door met elkaar in gesprek te gaan over dit schilderij leer je hoe jij van betekenis kan zijn op het Geluksschilderij van de ander. Als je weet wat de ander beweegt kun je echt het verschil maken. Ook bieden we cursussen gebarentaal, omgaan met emotie en agressie, Harrie Helpt! en werken we samen met partners die ons daar heel goed bij ondersteunen (onder andere Step to Work, Social Capital & SBB.) op deze manier hebben we al veel mensen aan het werk of aan ander werk geholpen.

Als je kijkt in kansen gaat er een wereld voor je open. Niet alleen op het werk, dit helpt zelfs om met andere ogen naar de maatschappij te kijken. Er ontstaat meer begrip en waardering voor elkaar. De bereidheid om iets voor een ander te doen en zo bij te dragen aan elkaars geluk wordt zo een tastbaar onderdeel van hoe onze samenwerkers naar de wereld kijken. En daar draag ik graag een steentje aan bij, daar kom ik elke dag met veel plezier en trots mijn bed voor uit!

Fijne feestdagen en een GELUKKIG 2024

Cindy Voorhout
Manager Academy

Video
Contact

Send