UIT DE KEUKEN
VAN HUTTEN

Onze chefs, bakkers en conceptontwikkelaars zorgen het hele jaar door voor ontwikkeling. Zo blijven we continu in beweging en maken we met de beste, verse ingrediënten het lekkerste eten. Voor onze gasten in bedrijfsrestaurants en op events en voor patiënten en hun bezoekers in ziekenhuizen.

Lees meer

We doken de proefkeuken in om te kijken hoe onze collega’s op locatie een extra touch kunnen geven aan onze muffins en croissants. En er werden nieuwe recepturen uitgewerkt en gerechten op de foto gezet, voor in het culinaire foodbook van Hutten Meetings & Events.

Fotografie gerechten (links) © Rijk in beeld

 

VAN DOPERWTEN-WASTE NAAR EIWITRIJKE GERECHTEN VOOR DE ZORG

 

Hutten Care & Cure, Wageningen Universiteit, van Rijsingen en Food Tech Brainport werken samen aan een onderzoek naar de overproductie van doperwten en of deze verwerkt kunnen worden tot een kwalitatief product. Dit zorgt niet alleen voor minder waste, er kunnen ook gerechten voor kwetsbare doelgroepen van gemaakt worden en het is duurzamer dan vlees.

Van Rijsingen verwerkt groenten en scheidt de reststroom van doperwten die normaliter naar veevoeder gaat. Wageningen Universiteit haalt het eiwit uit de doperwten. Food Tech Brainport valideert het verwerkingproces en test op microbiologische waarden in het kader van voedselveiligheid. En Hutten ontwikkelt met eiwitrijkmeel vervaardigd uit doperwten mooie gerechten die goed aansluiten bij de voedingsbehoeften van patiënten.

Daan Duives, Executive Chef Care & Cure Hutten, onderzoekt de verwerkbaarheid en de toepasbaarheid binnen gerechten en componenten. De hoge plantaardige eiwitwaarde heeft een grote toegevoegde waarde voor smakelijke menuoplossingen in de zorg, maar bijvoorbeeld ook in de wereld van sport en voeding. De eerste producten zijn al ontwikkeld! Van powersmoothie tot naanbrood en pesto van doperwten en munt.

Dit project genaamd FOX ‘Food in a box’ is een Europees onderzoeksverband waarbij 35 onderzoekers in 9 landen in afzonderlijke projectgroepen nieuwe manieren van voedselverwerking onderzoeken.

Video
Contact

Send