Ga naar hoofdinhoud

Uit de keuken van Hutten

Jaarrond paprikasoep met hulp van reststromen

Food Fellows gaat het mogelijk maken dat De Verspillingsfabriek ook in de wintermaanden paprikasoep kan blijven maken van reststromen paprika. Bij Food Fellows laten ze vruchtgroenten niet verloren gaan. Het bedrijf is onderdeel van Harvest House. Door de schaalgrootte van de Harvest House-telers ontstaat een groot potentieel aan ‘restproducten’. Vruchtgroenten die niet geschikt zijn voor de retail, maar nog net zo smaakvol zijn. Dat klinkt ons natuurlijk bekend in de oren 😉.

Food Fellows verwerkt deze reststromen tot smaakvolle en gezonde producten, waaronder dus pulp van paprika’s. Met deze pulp kan De Verspillingsfabriek ook in de wintermaanden de duurzame productie doorzetten. Normaal gesproken vriezen wij de reststromen van zomerproducten in en gebruiken we die in de winter, maar daar kunnen we niet de hele winter mee overbruggen. Met deze samenwerking kunnen we de reststroom wel het hele jaar gebruiken voor eerlijke soepen.

Lees meer

NIEUW: Browniekoekjes uit de Zorgbakkerij!

Niet alleen wij zijn fan van brownies, ook bij The Brownie Box zetten ze hun tanden graag in deze smeuige koeken. Bij The Brownie Box stellen ze er de lekkerste cadeauboxen en brievenbuspakketjes mee samen. Maar wist je dat al dat bakken ook snijresten oplevert? Zonde, vonden ze bij No Waste Army en The Brownie Box.

Daarom benaderde No Waste Army de Zorgbakkerij van HOI voor het ontwikkelen van een nieuw koekje met daarin deze snijresten verwerkt. Het resultaat: minibrokjes zachte brownie in een knapperig koekje. Dat wil je! De bakkerij is inmiddels vol aan de slag met de productie van deze nieuwe lekkernijen, want er moeten maar liefst 20.000 zakjes gemaakt worden.

Lees meer

Vies lekker! Bonbons met aminozuren

Essentiële aminozuren zijn onmisbaar voor spieropbouw, herstel en vitaliteit. Maar er is één probleem: ze smakelijk vreselijk…😬

Paul van der Doelen – Executive Chef Hutten Zorgcatering, zocht naar een oplossing samen met XXL Nutrition. Een bonbon waarin smaak en gezondheid perfect samenkomen! Met innovatieve technieken hebben we essentiële aminozuren verwerkt in een heerlijke citroenbonbon.🍋

Een smaaksensatie met impact, speciaal ontwikkeld voor ouderen, revalidanten en patiënten.

Meer weten over onze zorginnovaties?
Neem contact met ons op.

Lees meer

Arthur is onze Rozekoekenman!

Wist je dat onze Sous Bakker Arthur van Arnhem dé man is achter onze bekende Vegan roze koeken? Hij heeft het perfecte recept helemaal ontwikkeld, waardoor iedereen nu van deze diervriendelijke en vooral overheerlijke koeken kan genieten!

Wij zijn fan van deze roze rakkers en met ons vele andere samenwerkers! Zo’n fan zelfs, dat dit recept ook al terugkwam in het ‘Proef de Natuur’-boekje van ons eindejaarscadeau. Met dank dus aan de enige echte Rozekoekenman die hier staat te shinen op de foto 😉.